Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak – czerwony diabeł

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 200 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
olej rzepakowy
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
ocet jabłkowy
bulion warzywny 750 ml
pomidory krojone z puszki 1 szt
kapusta kiszona 500 g
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak – czerwony diabeł

Paprykę oczyściłem, pokroiłem w cienkie paski, cebule w pół talarki. Boczek w kostkę. Wszystko razem podsmażyłem kilka minut na niewielkiej ilości oleju.
Dodałem koncentrat i paprykę w proszku, chwilę przesmażyłem, dodałem ocet, bulion, pomidory i pokrojoną kapustę. Doprawiłem solą, pieprzem, pieprzem Cayenne. Gotowałem do miękkości kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 26.02.2017 10:17
super nazwa!
Wacław 13.02.2017 19:41
znakomita zupa,zupa na 5 wg mnie :-)
wwwiolka 12.02.2017 20:25
Bardzo fajny przepis.
Patrycja33 12.02.2017 13:30
bardzo ładnie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak