Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem, papryką marynowaną i sałatą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
ser mozarella 1 kula
sałata lodowa 1/2 główki
papryka marynowana kilka kawałków
oliwki czarne 1 garść
oliwa 3-4 łyżki
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1 opakowanie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem, papryką marynowaną i sałatą

Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć do miski. Dodać odsączony z zalewy groszek i kukurydzę, a także oliwki pokrojone na połówki. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Mozarellę oraz paprykę marynowaną pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki. Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z sałatką. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 12.02.2017 11:21
smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak