Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej z jajkiem i sosem musztardowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
papryka marynowana kilka kawałków
seler konserwowy 1 słoik
pomidor 1 szt
jogurt naturalny 150 gram
musztarda 1 łyżka (ostra)
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1 opakowanie
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej z jajkiem i sosem musztardowym

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską umyć, osuszyć, pokroić i wrzucić do dużej miski.
Krok 1 - Sałatka z kapusty pekińskiej z jajkiem i sosem musztardowym foto
2
Paprykę marynowaną pokroić w kostkę i dodać do kapusty.
Krok 2 - Sałatka z kapusty pekińskiej z jajkiem i sosem musztardowym foto
3
Jajka ugotować na twardo, pokroić w sporą kostkę i również dodać do kapusty.
Krok 3 - Sałatka z kapusty pekińskiej z jajkiem i sosem musztardowym foto
4
Dodać także odsączony z zalewy seler konserwowy.
Krok 4 - Sałatka z kapusty pekińskiej z jajkiem i sosem musztardowym foto
5
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Wymieszać wszystkie składniki. Przygotować sos z jogurtu naturalnego, ostrej musztardy i sosu sałatkowego. Dodać do sałatki, wymieszać. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka z kapusty pekińskiej z jajkiem i sosem musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 12.02.2017 12:42
pyszna ta sałatka
Ewelina1991 12.02.2017 09:49
dobra sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak