Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z filetem z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
oliwa 10 łyżek
cebula 1
marchewka 1
papryka czerwona 1 mniejsza
filet z kurczaka 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
ketchup łagodny 1,5 łyżki
koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z filetem z kurczaka

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy i przekładamy o garnka, na do wlewając 4 łyżki oliwy. Dusimy pod przykryciem przez chwilę (w razie potrzeby podlewamy wodą).
Krok 1 - Bigos z filetem z kurczaka foto
2
Cebulę i marchewkę obieramy. Cebulę siekamy, a marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy, a patelnię, na dno wlewając 3 łyżki oliwy.
Krok 2 - Bigos z filetem z kurczaka foto
3
Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do marchwi i cebuli. Smażymy mieszając.
Krok 3 - Bigos z filetem z kurczaka foto
4
Do kapusty dodajemy podsmażone warzywa, mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aż warzywa będą miękkie.
Krok 4 - Bigos z filetem z kurczaka foto
5
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy pikantną przyprawą do kurczaka i smażymy na pozostałej oliwie.
Krok 5 - Bigos z filetem z kurczaka foto
6
Usmażone mięso wsypujemy do bigosu. Mieszamy.
Krok 6 - Bigos z filetem z kurczaka foto
7
Na koniec do bigosu dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy. Całość przyprawiamy do smaku. Podgrzewamy przez chwilę.
Krok 7 - Bigos z filetem z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.02.2017 10:13
ciekawy pomysł
halina17 12.02.2017 23:46
Ciekawe połączenie
edytazaw89@wp 12.02.2017 11:02
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak