Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Inne gołąbki z pekińską

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 700 g
kapusta pekińska 1/2 szt
jajko 1 szt
kasza manna 2 łyżki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
kostka rosołowa 1 szt
sok pomidorowy 500 ml
woda 200 ml
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Inne gołąbki z pekińską

Kroki postępowania

1
Do miski wrzucamy mięso mielone i wbijamy jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Inne gołąbki z pekińską foto
2
Następnie dodajemy kaszę mannę.
Krok 2 - Inne gołąbki z pekińską foto
3
Z kapusty odcinamy twarde części. Resztę bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski z mięsem.
Krok 3 - Inne gołąbki z pekińską foto
4
Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę mięsną.
Krok 4 - Inne gołąbki z pekińską foto
5
Formujemy lekko podłużne kotlety.
Dokładnie obtaczamy je w mące.
Krok 5 - Inne gołąbki z pekińską foto
6
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy na niego gołąbki, obsmażamy z obu stron przez 5 minut.
Krok 6 - Inne gołąbki z pekińską foto
7
W rondlu rozpuszczamy w wodzie kostkę rosołową, następnie wlewamy sok pomidorowy i przyprawiamy Kucharkiem.
Krok 7 - Inne gołąbki z pekińską foto
8
Do sosu pomidorowego wkładamy usmażone gołąbki i dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut.
Krok 8 - Inne gołąbki z pekińską foto
9
Gotowe gołąbki podajemy na gorącą z sosem pomidorowym.
Krok 9 - Inne gołąbki z pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 11.02.2017 21:44
Robię podobnie:)
Bernadeta1 11.02.2017 20:52
lubię każde gołąbki, pyszne
IZABELA29 11.02.2017 19:40
Pewnie dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak