Inne gołąbki z pekińską

Inne gołąbki z pekińską

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    700 g
  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • jajko

    1 szt
  • kasza manna

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • kucharek

  • kostka rosołowa

    1 szt
  • sok pomidorowy

    500 ml
  • woda

    200 ml
  • mąka

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Inne gołąbki z pekińską
Do miski wrzucamy mięso mielone i wbijamy jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Inne gołąbki z pekińską
Następnie dodajemy kaszę mannę.
Krok 3 - Inne gołąbki z pekińską
Z kapusty odcinamy twarde części. Resztę bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski z mięsem.
Krok 4 - Inne gołąbki z pekińską
Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę mięsną.
Krok 5 - Inne gołąbki z pekińską
Formujemy lekko podłużne kotlety.
Dokładnie obtaczamy je w mące.
Krok 6 - Inne gołąbki z pekińską
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy na niego gołąbki, obsmażamy z obu stron przez 5 minut.
Krok 7 - Inne gołąbki z pekińską
W rondlu rozpuszczamy w wodzie kostkę rosołową, następnie wlewamy sok pomidorowy i przyprawiamy Kucharkiem.
Krok 8 - Inne gołąbki z pekińską
Do sosu pomidorowego wkładamy usmażone gołąbki i dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut.
Krok 9 - Inne gołąbki z pekińską
Gotowe gołąbki podajemy na gorącą z sosem pomidorowym.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lis

11.02.2017 21:44
Robię podobnie:)

Bernadeta1

11.02.2017 20:52
lubię każde gołąbki, pyszne

IZABELA29

11.02.2017 19:40
Pewnie dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat