Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie pesto. Pychotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 pierś
ciasto francuskie 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
bazylia świeża garść
parmezan starty 10 dag
sól d/s
pieprz d/s

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie pesto. Pychotka

Przygotowanie:

Jeśli mamy gotowe pesto omijamy ten akapit.

Jeśli nie, to wszystkie składniki na pesto blendujemy ze sobą, lub rozbijamy w moździerzu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Piersi z kurczaka przekrawamy na pół, robiąc z nich 2 plastry. Doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy dosłownie na 1 minutę na rozgrzaną oliwą patelnię.

Lekko usmażone piersi przekładny do naczynia żaroodpornego.

Każdy kawałek kurczaka nacieramy pesto, kładziemy na to kawałek pomidora i plasterek mozzarelli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak