Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt.
ser żółty 4 plasterki
szynka 4 plasterki
sól i pieprz do smaku
przyprawa gyros do smaku
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe

Wykonanie:
Kotlety rozbić dosyć cienko, posypać przyprawami i odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Na przygotowane kotlety układać po jednym plasterku sera i szynki i posypać przyprawą gyros. Po czym zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Maczać w jajku rozbełtanym w odrobinie mleka, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Roladki smakują wybornie polane sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 12.02.2017 08:16
Pyszna propozycja
Ada-Gaba 11.02.2017 20:56
bardzo apetyczne
dodi 11.02.2017 18:07
apetycznie wyglądają
Ewa Wojtaszko 11.02.2017 17:34
już wiem,że by mi posmakowały
bertpvd 11.02.2017 16:45
Pyszne roladki
Konczi 11.02.2017 16:45
apetycznie roladki
Janina 11.02.2017 15:34
Fajne mięsko;))
w mojej kuchni 11.02.2017 13:16
same pyszności do zjedzenia
pestka 11.02.2017 09:16
smaczny obiad
mirosława4 11.02.2017 08:45
apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak