Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą pekińską i fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
pomidor 1 duża szt
ser feta 1 opakowanie
oliwki czarne 1 garść
pomidory suszone Smak 5-6 szt
oliwa z suszonych pomidorów 4 łyżki
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 opakowanie
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą pekińską i fetą

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską oczyścić, poszatkować i wrzucić do dużej miski.
Krok 1 - Sałatka z kapustą pekińską i fetą foto
2
Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pomidora pokrojonego w kostkę.
Krok 2 - Sałatka z kapustą pekińską i fetą foto
3
Ser feta pokroić w dość sporą kostkę i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka z kapustą pekińską i fetą foto
4
Dodać również pokrojone kostkę suszone pomidory oraz oliwki pokrojone na połówki.
Krok 4 - Sałatka z kapustą pekińską i fetą foto
5
Przygotować sos z oliwy i sosu sałatkowego. Połączyć go z sałatką. Przyprawić dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka z kapustą pekińską i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 11.02.2017 14:14
Wygląda pięknie
pestka 11.02.2017 09:19
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak