Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera naciowego i papryki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

seler naciowy 4 łodygi
papryka czerwona 1 szt.
cebula szalotka 1 szt.
jabłko 1 szt.
sok z cytryny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Sos do surówki

Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
miód prawdziwy 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
jogurt grecki 3 - 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera naciowego i papryki

1. Cebulę obrać, pokroić w cieniutkie pióra i oprószyć odrobiną soli.

2. Selera umyć, pokroić w niezbyt grube plasterki i oprószyć solą (1/2 łyżeczki).

3. Jabłko umyć, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w słupki. Pokrojone jabłko, aby nie ściemniało, wymieszać z sokiem z cytryny.

4. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w słupki, oprószyć odrobiną soli.

5. Składniki sosu wymieszać, aby się rozpuścił miód i polać nim składniki surówki. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku i odstawić na około 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak