Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony amur

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 sztuka (amur)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
czosnek 2 ząbki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony amur

Amura wypatroszyć, oskrobać z łusek. Umyć. Pokroić na kawałki. Natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą morską i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki.Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na bardzo wolnym ogniu na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 02.03.2017 20:16
smaczna rybka
edytazaw89@wp 09.02.2017 22:38
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak