Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 garść
marchew 2 szt
wywar drobiowy ok 2 1/2 litra
ziele angielskie 2-3 ziarna
kwaśna śmietana ok 2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa

Grzyby zalać ciepłą wodą na 10-15 min i opłukać pod bieżącą wodą.
wywar postawić do gotowania. Dodać przygotowane grzyby i obraną, pokrojoną marchew. Dodać też przyprawy (można dodać liść laurowy) i gotować do miękkości grzybów. Doprawić do smaku.

Zagęścić mąką i śmietaną.
Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 10.02.2017 01:19
ładnie podana
Ania321 10.02.2017 00:22
apetycznie wygląda :)
Barbara13 09.02.2017 23:24
smakowita zupka
norweska20 09.02.2017 23:13
Bardzo lubię
Margo1 09.02.2017 21:04
Moja ulubiona zupa, dawno jej nie robiłam
RenataZ-et 09.02.2017 20:29
bardzo lubię :)
katarzynka455 09.02.2017 20:24
dziękuję baaadzooo:)))))
Stenka 09.02.2017 20:22
smaczna i ładnie podana
bertpvd 09.02.2017 19:59
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak