Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg. różne
woda zimna 1 - 2 szklanki
cukier 1 szklanka
Cynamon mielony Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy.

Jabłka obrać wydrążyć gniazda nasienne ,pokrój.
Do garnka średniej wielkości wlej wodę aby dno garnka było zakryte.
Włóż obrane i pokrojone na kawałki jabłka i duś na małym ogniu co jakiś czas mieszając aż jabłka sie rozgotują i zrobi sie mus.
Pod koniec duszenia dodaj szklankę cukru i cynamon.przemieszaj jeszcze chwile poduś .
Gorący mus wkładaj do wyparzonych słoików,zakręć obróć do góry dnem.
Gotowy mus nadaje sie na szarlotki ,jabłeczniki. do różnego rodzaju deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 09.02.2017 18:07
Miło mi.;)
gusia1000 09.02.2017 17:36
Też taki robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak