Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraków

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 średnie buraki
kawałek twardego sera długodojrzewającego )
1 łyżeczka natki pietruszki
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka oliwy extra virgin
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraków

Buraki wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy w 180 stopniach do miękkości, potrwa to około godziny. Następnie je obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki, całość posypujemy poszatkowaną natką, serem, sporą ilością świeżo mielonego pieprzu, oliwą i balsamico. I solimy oczywiście.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 10.02.2017 23:51
Twoje przepisy są zawsze absolutnie oszałamiające! I te zdjęcia.... Całość- cudo!
Barbara13 09.02.2017 23:25
Smakowite !!!
IKrakowianka 09.02.2017 20:36
bardzo smaczne
Łukasz15 09.02.2017 19:11
Super wygląda
Ania321 09.02.2017 16:41
bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak