Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki toffi z budyniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

~ CIASTO

mleko 1 litr
mąka pszenna 500 g
budyń toffi 1 op.
masło 50 g
cukier 3-4 łyżki
jajko 2-3 duże

~ BUDYŃ

mleko 400 ml
budyń toffi 1 op.
cukier 3-4 łyżki
masło 70-100 g

~ DODATKI

śmietana gęsta
dżem owocowy

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki toffi z budyniem

Mleko zmiksować z jajkami, stopionym masłem, cukrem, sypkim budyniem i mąką. Odstawić na pół godziny do spęcznienia.
Na rozgrzanej patelni smażyć rumiane naleśniki i składać piętrowo.

Ugotować budyń na 400 ml mleka z dodatkiem masła i cukru. Ostudzić i smarować naleśniki. Składać w trójkąty.

Podawać z dodatkiem kwaśnej gęstej śmietany i ulubionym dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 09.02.2017 10:22
Dzieci byłyby zachwycone takimi naleśnikami :)
Futka 09.02.2017 10:13
Świetne i bardzo smakowite naleśniki :)
olkaaa 09.02.2017 09:54
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak