Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z wołowej polędwicy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 400 gr
ogórek kiszony 1 większy
kiełbasa 200 gr
cebula 1 szt
sól szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka płaska
musztarda
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 3- 4 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z wołowej polędwicy

Kiełbasę ,ogórki pokroić w słupki ,cebule w półksiężyce.
Mięso pokroić na rolady.
Opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem, każdy plaster mięsa rozbić cienko tłuczkiem do mięsa posmarować musztardą oprószyć solą pieprzem i majerankiem .na każdym ułożyć po 2 słupki ogórka i kiełbasy oraz cebule zwiń ciasno w rulon obwiąż nitką.
Na patelni rozgrzej olej włóż zrazy oraz liście laurowe i ziele angielski.
Smaż do miękkości obracając i podlewając gorącą wodą.
Powstały sos zagęścić wodą z mąką.
Podawać z ziemniakami lub kluskami z kapustą.
Udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 11.02.2017 17:33
bardzo lubimy :)
Bożena Matuszczyk 08.02.2017 23:34
Dziękuję serdecznie ;) Pozdrawiam
gusia1000 08.02.2017 22:02
Bardzo dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak