Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowy arbuz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 szklanki soku z pomarańczy (nie słodzonego, najlepiej świeżo wyciskany)
1 łyżeczka płynnego miodu
arbuz 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowy arbuz

Z arbuza wycinamy kulki. Sok z pomarańczy mieszamy z płynnym miodem (można też dodać skórkę otartą z pomarańczy). Arbuzowe kulki umieszamy w pojemniku, zalewamy sokiem i zamrażamy 3-4 godziny, mieszamy co 30 minut. Pyszny i nietypowy sorbet gotowy :).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 27.09.2010 22:17
super
izoldaaa6 09.09.2010 11:23
uwielbiam arbuzy :)
kamilaj 29.08.2010 19:33
rzeczywiście nietypowy sorbet
Monika179
Monika179 29.08.2010 13:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak