Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo-owsiane muffinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki w 1 misce

płatki owsiane 2 szk
jogurt grecki 400 g

Składniki w 2 misce - suche

mąka tortowa 360 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
rodzynki 1 szk

Składniki 3 miska mokre

jajko 2 szk
miód prawdziwy 240 g
olej rzepakowy 200 g

Porada

Idealne na przyjęcie dla dzieci:)

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-owsiane muffinki

W 1 misce wymieszaj płatki owsiane z jogurtem tak aby się namoczyły.

Rodzynki sparz gorącą wodą. Odsącz.

W drugiej misce wymieszaj składniki suche:
Mąkę, proszek do pieczenia oraz rodzynki.

W trzeciej misce wymieszaj jajka, miód oraz olej.
Piekarnik nagrzej do temp. 180 st. C.
Płatki dodaj do suchych składników - wymieszaj. Dodaj mokre składniki. Wszystko niezbyt dokładnie wymieszaj.

Ciasto przełóż do papilotek. Piecz 20 min w temp. 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.02.2017 07:18
na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak