Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane kotlety schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 2 sztuki
sok z mandarynek 1/2 szklanki
ocet winny 1 łyżka
miód płynny 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane kotlety schabowe

Plastry schabu rozbijamy dość cienko. Sok z mandarynek mieszamy z ocet, miodem, sosem sojowym, imbirem. Dokładnie mieszamy i w taką marynatę wkładamy mięso. Zostawiamy na kilka godzin. Następnie moczymy w rozkłóconych jajkach i panierujemy w bułce. Smażymy na złoto. Podajemy z surówką z kiszonej kapusty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.03.2017 19:06
pysznie wyglądają
Renata9 07.02.2017 22:55
Dobry obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak