Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe kotleciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
marchew 2 średnie szt
cebula 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 1 szt duża
bułka czerstwa 1 szt średnia
sól
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe kotleciki

Bułkę namoczyć w mleku albo wodzie i odcisnąć. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach (można chwilkę poddusić na łyżce masła). Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Przygotowane składniki dodać do mięsa, wbić jajka, dodać odciśniętą bułkę. Wszystko połączyć i doprawić do smaku.
Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 08.02.2017 11:28
fajne kotleciki
Edith85 07.02.2017 19:43
Smakowite :)
Łukasz15 07.02.2017 18:00
Przepyszne.
Wiesława1 07.02.2017 17:29
Super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak