Krem tortowy czekoladowy

Krem tortowy czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 125 gram masła

  • 1/2 kostki \"Palmy\" lub \"Kasi\"

  • 4 czubate łyżki cukru

  • cukier waniliowy

  • 2 gorzkie czekolady

  • 1/2 kieliszka wódki

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić na parze, dodać (po jednej łyżce) do zmiksowanego masła z margaryną, połączyć ze stopioną gorzką czekoladą i wódką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka191

06.09.2010 17:50
pychotaaaa

pauluna

05.09.2010 10:27
tez taki robie

Monika193

30.08.2010 21:32
bomba kalorii, ale pyszna bomba

plocia

30.08.2010 15:46
dobry do ciast a lepszy niż kupny z paczki

RenataZ-et

30.08.2010 15:35
wspaniały do ciast

iwa643

30.08.2010 13:32
wspaniały napewno

marzencia2007

30.08.2010 13:09
faktycznie tradycyjny ale dobry! :)

kamilaj

29.08.2010 19:34
dość tradycyjny ale pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat