Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa puree z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 l
masło 1 łyżka
pieczarki 20 dag
bułka paryska 1/2 szt.
masło 1 łyżka
purée ziemniaczane 1 łyżka (z torebki)
mąka 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa puree z pieczarkami

Oczyszczone pieczarki posiekać drobno. Cebulę posiekać ,lekko przesmażyć na tluszczu, dodać pieczarki i dusić kilkanascie minut.Następnie zmiksować i dodać do wywaru.Mąkę rozprowadzić wodą zaciągnąc zupę i wsypać łyżkę proszku ziemniaczanego.zagotować , doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypac zieloną pietruszką. Grzanki: Bulkę pokroić w kostkę i zrumienić na patelniz lyżką masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 30.09.2013 15:52
bardzo smaczna
czekoladka_m 30.08.2013 13:00
Bardzo fajna, takiej jeszcze nigdy nie jadłam:)
Grażyna13 20.08.2013 19:55
Ciekawa wersja :)
anemon 28.06.2013 20:54
Ciekawy pomysł na zagęszczenie zupy.
m1monika 26.10.2011 23:40
pycha
Magdalena/26Mooi 20.09.2011 13:10
bardzo dobra
IZABELA29 18.08.2011 09:45
apetyczna
ben-ka 18.08.2011 09:20
świetna:)
ela16 11.08.2011 10:13
fajne
jogobella23 28.03.2011 17:24
super
Natalia/tubisiek 24.03.2011 07:23
bardzo fajna :)
wedith1 29.08.2010 09:53
Pięknie wygląda!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak