Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz grillowany w folii

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 400 gram
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
oliwa 2 łyżki
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz grillowany w folii

Kroki postępowania

1
Rybę dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na dwie części. Natrzeć oliwą z oliwek oraz przyprawami.
Krok 1 - Dorsz grillowany w folii foto
2
Zawinąć rybę w folię aluminiową i odstawić na pół godziny, aby się zamarynowała.
Krok 2 - Dorsz grillowany w folii foto
3
Grillować rybę przez około 15 minut. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.
Smacznego :)
Krok 3 - Dorsz grillowany w folii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.02.2017 18:36
Lubię bardzo dorsza.
Janina 06.02.2017 16:19
Smaczna i zdrowa rybka;))
AZgotuj 06.02.2017 14:52
zdrowa lekka rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak