Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywny obiad z ryżem brązowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 torebka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 duża
pomidory suszone Smak 5 sztuk
marchewka 1 średnia
seler korzeniowy mały kawałek
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
woda przegotowana do podlania
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywny obiad z ryżem brązowym

Ryż dotujemy według przepisu na opakowaniu.
Czosnek obieramy i siekamy, podsmażamy na oleju, cebulę kroimy w piórka i dodajemy do czosnku, szklimy z odrobiną soli.
Marchew obieramy i kroimy w pół plastry, dodajemy do warzyw i dusimy.
Następnie korzeń selera ścieramy na grubych oczkach tarki- dodajemy do reszty. Pomidory suszone kroimy na mniejsze części i dodajemy. Całość podlewamy wodą, nie dużo, około pół szklanki i dusimy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku a także koncentratem pomidorowym. Po kilku minutach duszenia dodajemy ryż, i dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy gorące, można jeść z dodatkami np pieczywem lub ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.05.2017 08:01
fajny obiad
Edita 10.02.2017 08:55
pyszny obiad
Futka 06.02.2017 12:40
Pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak