Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe igloo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1,5 szklanki malin
500 ml śmietanki kremówki
5-8 okrągłych bezów (zależy od wielkości)
odrobina miodu
łyzeczka cukru pudru

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe igloo

maliny rozgniatamy widelcem. Kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy łyżeczkę cukru pudru (tylko tyle ponieważ bezy i maliny sa wystraczająco słodkie), jeszcze raz miksujemy. Mieszamy z malinami i pokruszonymi bezami. Całość mieszamy (nie na jednolitą masę, mieszamy niedbale ;)). Wkładamy do zamrażalnika na około 3-4 godziny (co 40-50 minut mieszamy). Podawać z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.09.2011 09:18
fajne
Matik 05.09.2010 23:16
super
kamilaj 29.08.2010 19:36
aż mi ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak