Malinowe igloo

Malinowe igloo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1,5 szklanki malin

  • 500 ml śmietanki kremówki

  • 5-8 okrągłych bezów (zależy od wielkości)

  • odrobina miodu

  • łyzeczka cukru pudru

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

maliny rozgniatamy widelcem. Kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy łyżeczkę cukru pudru (tylko tyle ponieważ bezy i maliny sa wystraczająco słodkie), jeszcze raz miksujemy. Mieszamy z malinami i pokruszonymi bezami. Całość mieszamy (nie na jednolitą masę, mieszamy niedbale ;)). Wkładamy do zamrażalnika na około 3-4 godziny (co 40-50 minut mieszamy). Podawać z biszkoptami.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

25.09.2011 09:18
fajne

Matik

05.09.2010 23:16
super

kamilaj

29.08.2010 19:36
aż mi ślinka leci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat