Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 sztuka
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
kiełbasa 500 gram
ryż ugotowany 100 gram
sól i pieprz do smaku
masło 1/3 kostki
bulion drobiowy 300 ml
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia faszerowana

Farsz: Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dodać pokrojoną paprykę kiełbasę, ugotowany ryż, przyprawić solą, pieprzem i mieloną słodką papryką. Wymieszać.
Dynie dokładnie umyć. Przekroić na pół. Dokładnie wydrążyć pestki i nafaszerować nadzieniem. Przełożyć dynię do brytfanki i polać roztopioną łyżką masła. Dynię piec przez 60 minut w 180 stopniach. W trakcie pieczenia polać bulionem drobiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.02.2017 19:54
świetny pomysł
Renataj 05.02.2017 19:58
Interesujący pomysł na potrawę i samo jej podanie:)
mirosława4 05.02.2017 11:37
ciekawa propozycja
Łukasz15 04.02.2017 23:20
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak