Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta pol szt
cebula 1 szt
czosnek 2 zabki
koncentrat pomidorowy 2 lyzki
mąka pszenna 3 lyzki
woda ok 2 i 1/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Owoc jałowca cały Prymat 3 ziarna
cząber 1/4 lyzeczki
majeranek 1 lyzeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
chili do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Mąkę pszenną łączymy z papryką słodką w proszku, mieszamy i obtaczamy w tym kawałki mięsa.
Cebule obieramy, drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzany olej i chwile podsmażamy. Następnie dodajemy mięso i obsmażamy z każdej strony. Mięso stopniowo podlewamy wodą lub bulionem, dodajemy przyprawy i dusimy. Od czasu do czasu mięso należy pomieszać, aby nie przypaliło się od spodu. Po 30 min duszenia mięsa, dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Dusimy do miękkości mięsa i warzyw. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy do smaku. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.02.2017 13:39
apetyczny obiad ,mniam :-)
anulka69 05.02.2017 16:55
pycha, lubię taki
Wafelek2601 04.02.2017 17:57
Smaczne danie
olkaaa 04.02.2017 15:51
bardzo fajny
justynkag 04.02.2017 15:27
Bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak