Zapiekanka z jabłek

Zapiekanka z jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spora szczypta cynamonu

  • łyżeczka płynnego miodu

  • łyżka masła do foremki

  • śliwki węgierki

    4 szt.
  • jabłka

    2 duże szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, kroimy na czątki, usuwamy gniazda nasienne, cząski kroimy na plasterki. Śliwki dzielimy na 4 części każdą. Niewielką, żaroodporną foremkę smarujemy masłem. Jabłka i śliwki mieszamy z cynamonem i miodem, układamy w foremce, można lekko skropić wodą. Wkładamy do piekarnika (180 stopni) na 10 minut, wyjmujemy, skrapiamy wodą, posypujemy po górze brązowym cukrem i wkładamy jeszcze na 2-3 minuty. Podawać z gałką lodów waniliowych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

izoldaaa6

09.09.2010 11:22
jabłkowej to ja też jeszcze nie robiłam i nie jadłam :)

kamilaj

29.08.2010 19:38
nigdy nie robilam takiej zapiekanki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat