Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spora szczypta cynamonu
łyżeczka płynnego miodu
łyżka masła do foremki
śliwki węgierki 4 szt.
jabłka 2 duże szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jabłek

Jabłka myjemy, kroimy na czątki, usuwamy gniazda nasienne, cząski kroimy na plasterki. Śliwki dzielimy na 4 części każdą. Niewielką, żaroodporną foremkę smarujemy masłem. Jabłka i śliwki mieszamy z cynamonem i miodem, układamy w foremce, można lekko skropić wodą. Wkładamy do piekarnika (180 stopni) na 10 minut, wyjmujemy, skrapiamy wodą, posypujemy po górze brązowym cukrem i wkładamy jeszcze na 2-3 minuty. Podawać z gałką lodów waniliowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izoldaaa6 09.09.2010 11:22
jabłkowej to ja też jeszcze nie robiłam i nie jadłam :)
kamilaj 29.08.2010 19:38
nigdy nie robilam takiej zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak