Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe piramidki z serem brie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt (po 200 g)
ziemniaki 2 szt
pieczarki 2 szt
cebula 1 szt
ser brie 125 g
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe piramidki z serem brie

Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki i obsmażamy na złoto z obu stron.

Pieczarki czyścimy, kroimy na plasterki, oprószamy solą, lekko podsmażamy.

Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie.

Ser kroimy wzdłuż na pół.

Filety z kurczaka, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierz każdego układamy najpierw ziemniaki, następnie pieczarki, cebulę, a na końcu ser.

Całość zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 05.02.2017 15:51
Rewelacyjna propozycja!!!
Mniam 04.02.2017 17:09
Takie coś to ja lubię :)
anka1988 04.02.2017 16:01
ah jak one smacznie wyglądają
justynkag 04.02.2017 15:31
apetyczne danie
Grazyna0211 04.02.2017 14:34
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak