Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata rzymska z karczochami i serem feta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

sałata rzymska 1 szt
pomidorki cherry 5-6 szt
karczochy marynowane w zalewie 5-6 szt
ser feta 200 g
kiełbasa 1 pętka (ulubiona)
kiełki rzodkiewki

Sos

karczochy marynowane w zalewie 5 łyżek zalewy
musztarda 1 łyżka
miód 1 łyżka
ocet ryżowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata rzymska z karczochami i serem feta

Sałatę podzieliłem na liście, opłukałem, osuszyłem. Serca karczochów pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki cherry umyłem, pokroiłem na połówki. Ser pokroiłem w kostkę.
Kiełbasę również pokroiłem na małe kawałki.
Przygotowałem sos: kilka łyżek zalewy z karczochów dokładnie wymieszałem z musztardą, miodem i octem.
Na półmisku rozłożyłem liście sałaty, na nich pozostałe składniki, posypałem kiełkami rzodkiewki, polałem sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 04.02.2017 18:55
pyszności :)
Edith85 04.02.2017 17:57
dobra sałatka
justynkag 04.02.2017 15:32
Wygląda bardzo smacznie
ania2610 04.02.2017 15:21
wspaniale wygląda, bardzo apetycznie!
Patrycja33 04.02.2017 15:18
cudownie się prezentuje
Stenka 04.02.2017 14:58
pięknie wygląda
KORAL 04.02.2017 14:22
wygląda świetnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak