Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w kremie czosnkowo-szczypiorkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sos

śmietana 18 proc 150 ml
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczki
czosnek ząbki 1 duży ząbek
szczypiorek 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
sól i pieprz 1 szczypta

Grzyby i Sałata

pieczarki - kapelusze 300 gram
rukola 1 garść

Porada

Krem smakuje najlepiej, gdy jest schłodzony.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w kremie czosnkowo-szczypiorkowym

Krem czosnkowo-szczypiorkowy:

Dobrze schłodzoną śmietanę ubić, dodać musztardę ,następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany szczypiorek. Doprawić sola i pieprzem.

Kapelusze świeżych pieczarek pokroić w plasterki. Na talerzu położyć garść rukoli, a na nią pieczarki, polać wszystko kremem czosnkowo-szczypiorkowym.

Podawać z ciepłą bagietka z masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.02.2017 17:44
uwielbiam świeże surowe pieczarki, są pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak