Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki z marmoladą i orzechami pekan

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 375 g
marmolada pol malego sloika
orzechy pekan 20 szt
jajko 1 szt
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z marmoladą i orzechami pekan

Gotowe ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy. Kroimy na dowolnej wielkości kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy 1 łyżeczkę marmolady. Ciasto składamy na ukos na pół i zlepiamy bardzo dokładnie boki. Ciastka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Jajko roztrzepujemy widelcem i smarujemy nim ciastka. Na każdy środek rożka układamy orzecha pekan i lekko go wgniatamy. Piekarnik rozgrzewamy, następnie wstawiamy blaszkę do piekarnika i pieczemy ciastka w 170 stopniach przez 15 min. do zrumienienia. Upieczone ciastka odstawiamy do ostygnięcia, a następnie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.02.2017 10:37
wyglądają pysznie
w mojej kuchni 06.02.2017 15:16
same pyszne słodkości
justynkag 06.02.2017 13:34
Pyszne. .Aż by się zjadło
Edita 06.02.2017 13:26
pyszne rozki
slodkieniebo 06.02.2017 08:39
Wyglądają super z tymi orzechami na wierzchu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak