Przepis i sposób przygotowania na: Owocowa sałatka z Mascarpone
1.
Galaretkę ugotować według przepisu na opakowaniu z której po stężeniu wyciąć kryształki.
2.
Z arbuza wycinamy koszyczek
3.
Wyciągamy miąższ ,z miąższu wycinamy łyżeczką kulki
4.
Pomarańcze obieramy i kroimy na kawałki
5.
Truskawki oczyszczamy i kroimy na polówki,,
6.
kiwi obieramy kroimy na kawałki
7.
Z melona wycinamy łyżeczką kulki.
8.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem,
9.
Serek Mascarpone miksujemy z żółtkiem i łączymy z ubitą śmietaną.
10.
Do koszyczka wkładamy część owoców przykrywamy połową kremu serowo - śmietankowego ,nakładamy resztę owoców zostawiając po kilka do dekoracji,nakładamy resztę kremu ,Dekorujemy owocami ,listkami mięty oraz perełkami cukrowymi i wcześniej przygotowanymi kryształkami z galaretki. Schłodzić w lodówce.