Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane kiełbaski w marynacie miodowo-musztardowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10 cienkich białych kiełbas (lub innych ulubionych)
2 ząbki czosnku
3 łyżki jasnego sosu sojowego
3 łyżki wody
1 czubata łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka miodu
0,5-1 łyżeczki mielonej ostrej papryki
1 łyżeczka oleju rzepakowego

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane kiełbaski w marynacie miodowo-musztardowej

Rozdrobniony czosnek mieszamy z resztą składników (poza kiełbaskami). Jeżeli marynata jest za gęsta, możecie dolać więcej wody. Kiełbaski nacinamy, zalewamy marynatą, wkładamy do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Grillujemy na średnim ogniu, do zrumienienia, od czasu do czasu smarując je pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 05.06.2017 18:14
pyszności :)
anka1988 03.02.2017 20:58
fajne kiełbaski
Futka 03.02.2017 12:39
Ale aromatyczne pyszności!
Marcepanowy kącik 03.02.2017 11:34
Smak lata :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak