Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletka z chorizo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
chorizo 100 g
cebula 1 szt
pieczarki 6 szt
ser żółty starty 100 g
koncentrat pomidorowy
sól i pieprz
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletka z chorizo

Ciasto rozwałkowuję smaruję koncentratem pomidorowym, posypuję solą i pieprzem oraz bazylią.

Ciasto dzielę na ok 11 kawałków. Z ostatniego wycinam paski tak by było ok 30 sztuk.

Pieczarki myję i kroję w kostkę. Chorizo kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję drobno. Składniki kładę na ciasto a następnie posypuję serem żółtym. Na ciasto kładę trzy paski ciasta.

Piekę ok 25 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.02.2017 11:38
ciekawa propozycja
justynkag 03.02.2017 07:15
Pyszności.Bardzo lubię chorizo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak