Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gyros warstwowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka marynowana 0,5 słoika
ogórki kwaszone Smak 0,5 słoika
cebula 1 szt
przyprawa gyros 1 łyżka
pierś z kurczaka 2 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gyros warstwowy

Kapustę siekamy drobno. Pierś myjemy, osuszamy. Kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie. Smażymy w rozgrzanym oleju. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. W misce układamy warstwowo: kapustę, kukurydzę, majonez, paprykę, kurczaka, majonez, cebulę i tak do wyczerpania składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak