Suflet z jabłek

Suflet z jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajka

    4 szt.
  • białka

    2 szt
  • cukier wanilowy

    1/2 łyżki
  • masło

    5 dkg
  • tarta bułka

    3 łyżki
  • jabłka

    80 szara reneta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte jabłka upiec nie obrana w piekarniku, a po upieczeniu zetrzeć je. Do gorącej masy jabłkowej dodać żółtka , połowę masła, chwile utrzymywać na słabym ogniu - mieszając nie dopuścić do zagotowania. Odstawić do ostygnięcia. Ubić z białek sztywna piane dodając po d koniec trochę cukru, wanilię , na końcu małymi partiami jabłka. Puszysta masę wyłożyć do ogniotrwałej miski wysmarowanej masłem i wysypanej tarta bułką. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25 minut. Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

klaklak

29.04.2011 22:59
super

Sylwia88

23.11.2010 13:40
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat