Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z jabłek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
jajko 4 szt.
białko 2 szt
cukier wanilowy 1/2 łyżki
masło 5 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jabłka 80 szara reneta

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z jabłek

Umyte jabłka upiec nie obrana w piekarniku, a po upieczeniu zetrzeć je. Do gorącej masy jabłkowej dodać żółtka , połowę masła, chwile utrzymywać na słabym ogniu - mieszając nie dopuścić do zagotowania. Odstawić do ostygnięcia. Ubić z białek sztywna piane dodając po d koniec trochę cukru, wanilię , na końcu małymi partiami jabłka. Puszysta masę wyłożyć do ogniotrwałej miski wysmarowanej masłem i wysypanej tarta bułką. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25 minut. Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 29.04.2011 22:59
super
Sylwia88 23.11.2010 13:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak