Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe bez jajek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
wiórki kokosowe 35 dag
cukier 20 dag
masło 25 dag
wino białe wytrawne 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 torebki/małej
cukier waniliowy 2 szt
jajko 1 szt/do smarowania
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe bez jajek

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Masło utrzeć, dokładnie z cukrem.
Krok 1 - Ciasto kokosowe bez jajek foto
2
Wsypać mąkę, 20 dag wiórków kokosowych, proszek do pieczenia i wlać wino.
Krok 2 - Ciasto kokosowe bez jajek foto
3
Ciasto wyrobić na gładką masę, przelać do przygotowanej foremki. Posmarować rozmąconym jajkiem, posypać wiórkami kokosowymi wymieszanymi z cukrem waniliowym.
Krok 3 - Ciasto kokosowe bez jajek foto
4
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut. Po 30 minutach pieczenia ciasto przykryć pergaminem i dopiec.
Krok 4 - Ciasto kokosowe bez jajek foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 03.02.2017 14:43
mniam, mniam
Franciszek 03.02.2017 00:30
dobre do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak