FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 0,5 kg żeberek

  • 0,5 kg kiełbasy śląskiej,

  • 1,5 litry fasolki młodej,

  • 1 przcier pomidorowy mały,

  • margaryna 15 dag

  • 4 łyżki mąki

  • łyżka majranku

  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • liść laurowy

    4 sztuki
  • papryka ostra mielona

  • pieprz czarny mielony

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • przyprawa w płynie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

. wypłukane żeberka dać do garnka, zalać wodą i gotować przez pół godziny, wsypać fasolę , dodać liście i ziele , gotować, w czasie gotowania dodać majranek , kostki rosołowe i pokrojoną w kostkę kiełbase, gdy fasolka już jest miękka wyjąć żeberka oddzielić od kości, pokroić , wsypać do fasolki, dodać przecier, pokroić cebulkę usmażyć ją na margarynine na złoty kolor , do cebulki dodac mąkę i zrobić zasmażkę , gorącą wsypać do fasolki i zagotować. doprawić przyprawami do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

09.04.2013 00:21
bardzo smaczne

Puszcza

17.03.2013 11:20
pychota taki obiad

Dorota59

24.02.2013 13:12
przepadamy za fasolką

Justyna/Dzastus

24.07.2012 10:11
uwielbiam, wczoraj tez mialam :)

Ela15

01.02.2012 10:03
bardzo lubię

ajres

28.03.2011 15:47
swietne

miki47

28.03.2011 15:13
pysznie wygląda

gusia1000

16.01.2011 20:18
Lubię ją zawsze.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat