Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski twarogowe z sosem brzoskwiniowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 200 g
mąka 2/3 szklanki
brzoskwinie 4 sztuki
miód 1 łyżka
jajko 1 sztuka
wiórki kokosowe 1 łyżka
listki melisy
kwiatki ogórecznika
sól
deser do deserów

Przepis i sposób przygotowania na: kluski twarogowe z sosem brzoskwiniowym

• twaróg zmielić,
• dodać mąkę, jajko, posiekane listki melisy i szczyptę soli,
• wyrobić ciasto, z porcji ciasta robić małe kuleczki,
• gotować do wypłynięcia, odcedzić, przelać zimną wodą,
• brzoskwinie wypestkować, zmiksować z miodem i przyprawą do deserów,
• wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni,
• kluski podawać z sosem, posypać wiórkami i kwiatkami ogórecznika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.07.2012 22:19
pycha
Agata B 16.04.2012 21:12
pychota:)))
iknkirke 20.04.2011 10:24
Mniam, mniam
eli_555 10.12.2010 22:06
pychotka
izoldaaa6 06.09.2010 09:56
musi być pycha :)
justyna111 05.09.2010 11:01
super to wygląda
slawekslawek 05.09.2010 08:08
okragłe kluski:)
SmakolykiJoanny 05.09.2010 07:28
ciekawe jak smakują
Lidia11 05.09.2010 00:13
pięknie podane
rosik93 27.08.2010 16:34
super ładnie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak