Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
jajko 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/4 lyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
mąka pszenna 1,5 lyzki
pieprz do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki

Pieczarki myjemy (nie obieramy), Usuwamy korzonki, należy je przekręcić. Jajko łączymy z przyprawami, mąką pszenną i bełtamy widelcem, aby nie było grudek z mąki. Pieczarki obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Pieczarki dajemy na patelnie kapeluszem do góry. Smażymy z każdej ze stron na złoty kolor. Usmażone pieczarki odkładamy na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 02.02.2017 21:44
Pyszna propozycja
halina17 02.02.2017 19:34
Smaczne pieczarki.
Beatris 02.02.2017 17:52
Bardzo lubię tak przygotowane pieczarki, pycha :)
Habibi 02.02.2017 16:07
ulubione pieczarki mojego męża ;)
anka1988 02.02.2017 13:19
niby pieczarki a jak smacznie przyrządzone
wwwiolka 02.02.2017 12:22
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak