Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt.
masło 3 łyżki
jajko 1 szt
śmietana 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
ser żółty 4 łyżki/starty

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z farszem

Wykonanie:
Ziemniaki umyć i upiec w łupinach w temperaturze 200 stopni przez 60 minut. Następnie obrać, ściąć z każdego ziemniaka wieczko, wydrążyć miąższ i utrzeć z masłem, dodać jajko, śmietanę, przyprawić do smaku i wymieszać na gładką masę. Przygotowanym farszem wypełnić ponownie ziemniaki, posypać serem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec złociście w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 02.02.2017 12:02
mniam, mniam
w mojej kuchni 02.02.2017 10:22
smaczne jedzonko
Renata9 01.02.2017 21:46
Fajny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak