Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z wędliną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 1/2 kg
wędlina ok 40 dag (boczek wędzony, kiełbasa,
grzyby suszone 4-5 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z wędliną

Kapustę odcisnąć, zalać wodą dodać liść laurowy i obgotować.

Grzyby połamać i zaparzyć wrzątkiem na ok 10 min. Opłukać i dodać do kapusty. Cebulę obrać i pokroić, zeszklić a nawet lekko zrumienić dodać kapustę lekko osączoną z wody i podlać bulionem albo wodą. Oprószyć solą i dość mocno pieprzem.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i przesmażyć pokrojoną wędlinę i dodać do rondla z kapustą.
Doprawić do smaku i dusić do miękkości często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.02.2017 00:46
Pyszny ciekawy przepis na kapustę;)
ania2610 01.02.2017 18:41
ciekawa propozycja!
AZgotuj 01.02.2017 14:04
pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak