Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kangusik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 30% 350 ml
serek mascarpone 250 g
herbatniki 250 g
czekolada mleczna 2 szt
biała czekolada 2 szt
płatki kangus 4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kangusik

Białę czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmiksować dolewając wystudzoną białą czekoladę. Wsypać 3 szklanki kangusów i wymieszać łyżką. W kąpieli wodnej roztopić mleczne czekolady, wystudzić. Resztę śmietany ubić na sztywno, dodać do ostudzonej czekolady, wymieszać. Formę wyłożyć papierem, ułożyć herbatniki, wlać jasną masę, wyrównać, ponownie herbatniki i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścia kangusów. Schłodzić 2 godziny w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak