Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suszone polędwiczki wieprzowe

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

polędwiczki wieprzowe

Marynata

sól 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 4 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suszone polędwiczki wieprzowe

Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wszystkie suche składniki łączymy ze sobą, nacieramy polędwiczki. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, nacieramy polędwiczki, przekładamy do naczynia lub miski, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 5 dni. Polędwiczki przekładamy do pończochy, wieszamy w ciepłym przewiewnym miejscu i pozostawiamy na 6-7 dni. Wyjmujemy i wstawiamy do lodówki, kroimy mocno schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pia6362 03.01.2021 12:16
Nie polecam tego przepisu. Jeśli wymieszamy odrazu wszystkiego składniki łącznie z przyprawami przez te 5 dni soki które puszcza polędwica zostają wchłonięte przez te przyprawy.
Doradca Smaku 03.01.2021 21:38
Witaj, dziękuję za Twoją uwagę. Rozumiem, że przepis nie przypadł Ci do gustu. Mam jednak nadzieję, że wśród tak licznego zbioru przepisów znajdziesz takie, które Cię zainspirują i zaciekawią. Pozdrawiam serdecznie, Doradca Smaku.
bogusia 82 03.02.2017 23:41
Dziękuję :)
Janina 01.02.2017 15:48
Świetne mięsko;))
Malinka 01.02.2017 10:35
Bardzo apetyczna propozycja!
Edith85 01.02.2017 08:22
Rewelacyjny przepis
jagoda5913 01.02.2017 01:21
super wyglądają
KORAL 01.02.2017 00:01
Wspaniale wyglądają :)
Iwusia 31.01.2017 23:35
ależ wspaniałe i aromatyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak