Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe paluszki rybne

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kilogram
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól i pieprz
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe paluszki rybne

Rybę rozmrażam, mielimy, przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą oraz musztardę, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne paluszki, panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy paluszki z ryby, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 03.02.2017 23:44
Dziękuję :)
MagdalenaIC 31.01.2017 22:11
Pyszny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak