Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski kociołek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 300 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 sztuki
marchew 1 sztuka
groszek konserwowy 1 mała puszka
przecier pomidorowy 300 ml.
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski kociołek

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, dodajemy do cebuli. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do kiełbasy, razem podsmażamy przez kilka minut. Wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy groszek odsączony z zalewy, dusimy przez 5-10 minut na małym ogniu. Całość doprawiamy do smaku słodką i ostrą paprykę, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 04.02.2017 23:49
Dziękuję :)
Bernadeta1 01.02.2017 14:15
smaczny obiadek
hanbes 31.01.2017 22:48
Koniecznie muszę to wypróbować tym bardziej że w składzie jest mój ulubiony groszek.
adelajda 31.01.2017 22:13
szybko i smacznie
MagdalenaIC 31.01.2017 22:11
Wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak