Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz w panierce cytrynowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cytryna 1 szt
warzywa mrożone 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz w panierce cytrynowej

Dorsza myjemy, osuszamy. Posypujemy przyprawami, polewamy olejem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z mrożonymi warzywami i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut. tym czasie robimy panierkę: cytrynę trzemy na tarce. Bułkę tartą podsmażamy na 1 łyżce oleju, dodajemy cytrynę. Chwilkę smażymy do zarumienienia bułki. Gotową rybę posypujemy panierką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutka123 02.02.2017 14:26
piekna rybka
Konczi 31.01.2017 22:25
pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak