Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z grzybkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 7-8 szt
masło 2 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat
tymianek
Liść lubczyku suszony Prymat
śmietana 30% 4 łyżki
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
kiełbasa zwyczajna 30 dag
pietruszka 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
porcja rosołowa 30 dag
pieprz
sól do smaku
podgrzybki 3 szt
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z grzybkiem

Porcje rosołową nastawiam do gotowania, zalewam wodą, gdy zacznie się gotować wsypuję pokrojone w kostkę warzywa i pokrojone w plasterki świeże grzyby, gotujemy 40 min, później wyciągamy porcję rosołową, połowę ziemniaków pokrojonych wyławiam łyżką cedzakową, i miksuję je, zagęszczam nimi zupę, zupę ściągam z kuchenki, doprawiam solą, pieprzem i przyprawami, na patelni podsmażam na złoty kolor cebulkę razem z kiełbasą, po czym dodaję do zupy, na koniec wlewam śmietankę, i robię zasmażkę na bazie mąki i masła, którą zagęszczam jeszcze zupę, garnek z kartoflanką doprowadzam na dwie minuty do wrzenia po czym zupa jest gotowa do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 31.01.2017 21:19
Z pewnością smaczna zupa :)
Kluska_87 31.01.2017 20:32
nigdy nie jadłam :)
bertpvd 31.01.2017 19:41
pyszna zupa !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak