jagodowa nalewka

jagodowa nalewka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wino białe wytrawne

    1 litr
  • jagody

    1 kilogram
  • cukier

    700 gram
  • wódka

    250 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody myjemy, zasypujemy cukrem zalewmy winem ,szczelnie zamykamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 2 tygodnie. Po tym czasie odcedzamy. Powstały płyn łączymy z wódką . Mięsmy rozlewamy do butelek, odtawiamy na pół roku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alaaa

27.08.2010 21:08
ciekawy przepis ,dodaję do ulubionych żeby wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat